27 ian.

Mi-ar plăcea să putem vorbi liberi despre fantezii, despre cele mai ascunse gânduri pe care le avem, despre gândurile pe care le ţinem ascunse în sertare atent încuiate cu lacăte peste care trec ani al căror număr îl uităm.

Fanteziile alea care se transformă în dorinţe pe care avem impresia că nu o să le îndeplinim niciodată.

Și vin eu să te întreb: De ce?

De teamă societăţii, de teama noastră, de frica ochilor care aşteaptă să greşim?

2

Can you grow some balls, please?

Sunt gânduri care ne pot transforma imaginaţia în realitate şi da, dacă eu aş vorbi liber despre ele, cu siguranţă aş găsi pe cineva care ar gândi aceleaşi lucruri ca şi mine. Însă frica asta de exprimare nu îmi dă voie să găsesc oamenii care îmi seamănă. Din păcate nici eu, nici tu, nici oamenii pe care îi întâlnim.
Stăteam şi mă gândeam câte dintre cuplurile pe care le cunosc s-au despărţit fără să ştie ce fantezii avea partenerul lor lângă care au dormit ani de zile? Câţi dintre ei au avut fanteziile lor pe care le-au încercat în altă parte doar din teamă de a nu îşi pune căsnicia în pericol şi câţi dintre ei şi-au dorit să experimenteze gânduri ascunse cu partenerii lor însă nu au făcut-o?

3
Am încercat de multe ori să deschid subiectul fantezii în diferite grupuri fapt care de multe ori a stârnit zâmbete în colţul gurii, alteori a lăsat să se aştearnă liniştea până unul dintre cei prezenţi a schimbat subiectul, iar de cele mai multe ori a făcut oamenii să înroşească. DA! avem cu toţii fantezii, avem gânduri care ne excită, gânduri care ne fac mai puternici şi trăiri pe care chiar dacă le putem comunica nu o facem!

Fantezia moare în lipsa celuilalt!
Sunt mulţi oameni care dau bir cu fugiţii atunci când vine vorba despre fantezii, mulţi care râd şi mulţi care se strâmbă, însă în fiecare dintre ei zac multe gânduri pe care nu vor să le exteriorizeze. Toţi oamenii au o relaţie cu ei înșişi, toţi oamenii au fanteziile lor pe care le ţin doar pentru ei, doar că ele nu se pot îndeplini fără celălalt.

4
Sunt multe femei care îşi doresc să trăiască iubirea pe care o văd în filme, stările pe care le transmit filmele, și aşteaptă prinţul din poveşti.

Toate filmele şi toate poveştile sunt fantezii ale unor oameni, fantezii pe care ei le-au materializat şi le-au dat viaţă.

Da, fanteziile pot fi trăite, ne trebuie doar curaj să le transmitem. Nu spune nimeni să te apuci să împărtăşeşti fanteziile tale cu oricine şi oricând, însă atunci când simţi fă-o, atunci când simţi că fanteziile tale te ajută să te simţi bine, trăieşte-le!
Ne trebuie curaj, ne trebuie ambiţie, avem libertate! Tu ce fantezii ai?

5

1 Comment

 • Nick

  Poate ca societatea in care ne aflam are prea multe prejudecati iar educatia primita ne face adesea conservatori si putine sanse ne ajuta sa fim oameni liberi cu adevarat in exprimare, gandire si actiune .
  Din pacate, eu unul am avut curajul sa-mi imartasesc unele fantezii ascunse cu persoana iubita si am fost dezamagit fiind respins!
  M-a intristat faptul ca acea persoana speciala (pe atunci) nici macar nu si-a dorit sa inteleaga,sa ma asculte sau poate chiar sa incerce.
  E un subiect taboo in societatea noastra.
  Imi place blog-ul tau Mariane..
  Ma bucur ca dupa atatia ani mai tinem legatura asa cum putem si noi.
  te imbratisez

Leave A Comment