09 iun.

Da, dacă nu ai fost, te duc eu cu gândul şi, dacă îţi place ce vizualizezi, trebuie să mergi! Vourvourou este locul din care m-am întors mai relaxat ca niciodată. Este un loc despre care nu găseşti foarte multe pe motoarele de căutare online, dar tocmai asta îl face special. Este locul în care descoperi natura în toată splendoarea ei, în care găseşti cele mai frumoase lagune ascunse în păduri seculare, plin de linişte şi energie pozitivă. Dacă nu aş şti, aş crede că acolo s-a plămădit albastrul apelor, un albastru cum nu am mai întâlnit niunde. Acolo oamenii nu au invadat frumuseţea cu gunoaiele şi cluburile scumpe, nu poți ajunge cu elicopterul şi nici şampanie de mii de euro nu există. Acolo este locul în care sufletul tău ia o pauză şi îşi încarcă bateriile pentru a înfrunta cartoanele în care trăim.


Dacă ai ajuns în Vourvourou trebuie să mergi neapărat la „Rodia beach”, o plajă amenajată modern însă una dintre cele mai liniştite din câte ai văzut. Totul este impecabil, de la amenajare, până la servicii…

Imaginează-ţi o plajă la poalele munţilor unde marea întâlneşte liniştită ţărmul parcă de poveste. Până să ajungi la plajă ai un loc amenajat între copaci în care poţi să te relaxezi pe perne imense, hamacuri şi o terasă unde poţi servi cel mai delicios fresh de rodie.

Heaven is next to you
Dacă la „Rodia” totul este modern dar sălbatic, la Kavorotripes – unde e musai să mergi după -, mai sus de „Rodia beach”, lucrurile stau puțin diferit. Ca să ajungi aici vei zări pe partea dreaptă un indicator foarte mic care îți arată drumul. Poți parca maşina la intrarea în pădure, după care terbuie să mergi aproximativ 15 minute până vei ajunge la o plajă.

Vei fi uimit de numărul mare de golfuri cu apa cristalină pe care le vei vedea în drumul tău şi de cât de sălbatic este totul. Plaja este foarte mică, are un beach bar şi maxim 60 de șezloguri – motiv pentru care trebuie să mergi destul de dimineaţă pentru a prinde un loc. Totul este magic acolo… eu nu am cuvinte să descriu cât e de frumos așa că las imaginile să vorbească în locul meu.

Alege pantofii sport care trebuie!
Pentru accesul la ambele plaje trebuie să mergi puţin pe jos prin pădure, deci trebuie să fii îmbrăcat lejer şi încălţat confortabil. Eu am avut noroc cu pantofii sport de la Aldo pe care îi port tot timpul cu mine şi care mă scot din impas de fiecare dată. Altfel, în papuci este mai greu de mers deoarece trebuie să coborâţi pe nişte pietre la un moment dat. Dar Paradisul merită puțin efort”

http://www.aldoshoes.com.ro/landrienne

http://www.aldoshoes.com.ro/forsivo

Try the Greek experience!

După Aceste două plaje trebuie să mergi să vizitezi Sarti, un oraş aflat la poalele munţilor, care nu este doar special, ci și foarte frumos. Aici vei găsi taverne şi restaurante care servesc fructe de mare proaspete aduse de pescari chiar în faţa voastră. Crede-mă, este o experienţă unică, de neratat!

Sarti se află la 30 de km de Vorvourou, iar drumul dintre cele două oraşe este foarte bun şi foarte frumos, un drum care serpuiește prin munţi, cu marea în partea dreaptă. Mai mult vei putea vedea muntele Athos în toată splendoarea lui.


Vourvourou este aproape de Salonic și am făcut doar 7 ore cu maşina din Bucureşti. Așa că poți fugi pentru un sfârşit de săptămână.

Îl recomand cu tot dragul, deoarece este locul în care cu siguranţă am descoperit unele dintre cele mai frumoase plaje.

Acolo sufletul este la el acasă!

Leave A Comment