06 apr.

Îmi este foarte greu să vorbesc la timpul trecut despre experiența mea trăită în Maldive. Fără dar şi poate a fost cel mai frumos lucru care putea să mi se întâmple. Am descoperit ce înseamnă liniştea şi cât de multe am primit noi oamenii, cât de norocoşi suntem să trăim în natură care pentru mine a devenit un spectacol.

 

IMG_3699

 

Chiar dacă mă repet, o spun din nou: nu pot să descriu în cuvine frumuseţea naturii, liniştea şi energia oceanului şi ce am trăit.

Două săptămâni de poveste, în care am fost ferit de răutatea oamenilor, de privirile tăioase care îţi analizează etichetele şi cum ai asortat hainele, de haosul din trafic.

 

IMG_3952

 

Am avut norocul să întâlnesc oameni frumoşi cărora să nu le pese de bani şi faimă, oameni care să nu fie într-un concurs continuu cu ei înșişi şi cu cei din jurul lor. Acum am văzut ce înseamnă de fapt sinceritatea, iar în ochii lor am descoperit simplitatea după care tânjeam de multă vreme.

Am coborât ca să mă înalț…

IMG_3759

 

De când eram mic am fost fascinat de lumea subacvatică şi visam să pot avea contact cu ea. Într-un final am reuşit să-mi depăşesc fricile şi să iau contact cu ce este dincolo de oglinda apei.

Am descoperit că există o altă lume, o lume în care totul este viu. Am înotat cu peşti coloraţi şi am văzut cum coralii prind viaţă. Am văzut diferenţa între peştii care trăiesc în libertate şi cei din acvariu.

Sub apă este lumea în care uiţi de griji, este lumea în care pur şi simplu pluteşti…

IMG_3903

IMG_3702

Acum îmi dau seama ce înseamnă de fapt liniştea sufletească şi cât de multe poţi să faci atunci când o ai. Din păcate, noi oamenii ne bucurăm de lucrurile care de fapt ar trebui să ne îngrijoreze! Uităm să ne hrănim sufletele în toată hora asta infernală în care jucăm fără să vrem.

Maldive pentru mine nu a fost o vacanţă. Maldive a fost o lecţie din care am învăţat că bucuria nu costă şi că frumuseţea vine de la Dumnezeu, din natură!

IMG_3943

Sincer, încerc de câteva zile să scriu acest articol şi nu reuşesc! Mi se pare că toate cuvintele sunt prea mici sau nu există cuvinte pentru ce am trăit şi ce am văzut acolo! Am totul în suflet. Îmi doresc din suflet că fiecare din voi să ajungă acolo să simtă şi să atingă minunea pământului.

Va transmit din suflet o parte din energia mea!

IMG_3939

FullSizeRender

IMG_3029

Leave A Comment