06 mart.
În ultima vreme, femeii și rolului ei în lume și societate nu i se mai acordă importanța cuvenită!
Cine este femeia astăzi, mai știm oare?
Opriți-vă o secundă și întrebați-vă cum ne este ea prezentată de către mass media (reviste, televiziuni, publicații online)?! Sunt sigur că aveți o imagine în minte deja, dacă ați căutat răspunsul acestei întrebări!
Și sunt sigur că este una sexy!

5s3b6188

Nu mai vrem tandrețe, ci doar sex?
Societatea s-a „erotizat” de ceva vreme şi a impus mitul femeii fatale și pe cel al bărbatului „macho”, cuceritorul femeii şi al universului întreg!
Ştiaţi că, în publicitate, una dintre cheile succesului o reprezintă nuditatea femeii?! Bărbatul deţine un statut socio-sexual dominant față de femeie… iarăşi ea, femeia, a devenit un soi de obiect sexual!
Şi multe femei încep să uite cine sunt cu adevărat şi încep să adopte un comportament „indus” de către influenceri…

5s3b6041

„Femeile se propun ca obiecte dorinței agresive a bărbatului”, spunea Georges Batailles… şi eu consider că se întâmplă asta din cauza societăţii! E în trend deja să îţi faci operaţii estetice, să mergi la sală, să ţii dieta, să îţi umpli buzele cu colagen, să pozezi cu decolteul şi fundul la vedere… SĂ FII DE FAPT OBIECT AL DORINŢELOR SEXUALE!

5s3b6259
Femeile acordă, inconştient, importanţă aspectului fizic şi încearcă să se ridice la nişte standarde ireale, digitalizate şi modificate în Photoshop!

5s3b6096-2

Femeia, izvorul vieţii pe acest pământ, devine fără să-şi dea seama:
O persoană degradată, prezentată doar din prisma sexualităţii!!!

5s3b6123

„Manifest pentru femeie”

În acest context, am gândit un proiect numit „Manifest pentru femeie” prin care spunem „Stop folosirii femeii că obiect sexual”. Ne dorim să transmitem un mesaj puternic printr-o modalitate artistică: fotografia!
Fotografiile prezintă ambele ipostaze ale femeii: femeia „obiect al dorinţelor sexuale” şi femeia nesupusă „trendurilor” zilelor noastre, reprezentată prin fotografiile în care apar bărbaţi goi şi mici în faţa unei femei puternice!

5s3b6130

Frumuseţea şi puterea femeii stau în pântecul, gândirea şi atitudinea ei şi nu în rotunjimile expuse public!
Femeie, fii aşa cum vrei tu să fii, nu cum te zugrăvesc alţii!

Proiectul este unul dedicat femeilor de pretutindeni, un proiect artistic cu un mesaj important”. Acesta este doar începutul şi speram să ne facem din ce în ce mai vizibili!

Consider că acest proiect pe care l-am demarat cu Marian este unul curajos şi îmi doresc ca mesajul pe care încercăm să îl transmitem să răsune în urechile cât mai multor femei… şi de asemenea să ne facem văzuţi şi auziţi în special de fetele tinere!!! Sper să vă surprindem artistic într-un mod plăcut, în continuare, pentru că avem multe de spus… şi o vom face folosind fotografia, deoarece are un puternic impact asupra privitorilor”, afirmă Doinița Oancea, coautoarea proiectului.

5s3b6307

Credite:

Foto: Adrian Pleșea

Make-up: Simona Felea

Hair, styling&concept: Marian Capet

Modele: Doinița Oancea, Christian Christian

Ținute: Clara Rotescu

Accesorii: Daniel Dobre

O campanie by Marian Capet (www.capet.ro) și Doinița Oancea (www.doinitaoancea.ro)

Leave A Comment