15 ian.

Tu de câte ori ai vrut să pleci? De câte ori te-ai întors din drum? Te-ai gândit vreodată că la fiecare întoarcere ți-ai făcut rău?

Și eu m-am întors de multe ori și, de fiecare dată, a fost mai rău. Cu fiecare șansă pe care o acordăm mai dărâmăm un vis din ceea ce avea să urmeze. Și m-am întors din milă, milă de care eu nu am avut parte. M-am întors de frică, și frica s-a intensificat odată cu fiecare întoarcere. Da! Frică pentru că oamenii apelează la toate metodele doar pentru a ne întoarce.

Orice început este frumos și promițător, iar cu fiecare zi ce trece frumosul se transformă în calvar, se transformă în frustrare, complexe și îngrădire a tot ceea ce visăm.

Se presupune că într-o relație, ca ea să funcționeze, trebuie că unul dintre parteneri să fie rațional și celălalt irațional. Și funcționează, doar că pe parcurs rolurile se schimbă.

IMG_4545

Nu știm decât ce e bine pentru noi…

Fără să ne dăm seamă schimbăm vieți, și viețile pe care noi le schimbăm schimbă viețile noastre. În schimbul ăsta reciproc încercam să luăm ceea ce considerăm noi că este bun pentru noi, iar într-un punct ajungem să credem că noi, de la noi putere  știm ce este bun și pentru persoana de lângă noi. Doza de egoism cu care ne naștem începe să se dezvolte, astfel începem să uităm de dorințele oamenilor, de trăirile lor și ne dorim să îi construim așa cum ne este nouă mai bine.

Învață să nu renunți la tine!

Am fost în ambele situații și tu, sunt sigur, pentru că suntem oameni și inevitabil încercăm ambele roluri. Am fost în situația în care ani de zile am renunțat la mine. Am uitat de tot că eu exist, am acceptat lucruri pe care astăzi nici măcar la un om străin nu aș putea să le privesc. Am trăit între oameni în care nu încercam să mă regăsesc pentru că eram gol.

Nu aveam visuri, nu vedeam de unde vine mâine și încotro se îndreaptă, nici măcar nu încercam să visez că se va termina căci mă întorsesem de mult prea multe ori. Și am rămas, zile, luni, ani…
IMG_4806

Din mila mea și egoismul altora, timpul murise pentru mine. A fost combinația perfectă. Complexele mele ținute cu sfințenie din copilărie cu autoritatea și șantajul emoțional au dus la încarcerarea sufletului. Și mă întorceam de fiecare dată… Până într-o zi în care nu m-am mai întors…

A fost ziua pe care nu aș fi pariat. Nici eu și nici tu. Uitându-mă înapoi, de la distanță asta de ani de zile, văd că a fost ziua câștigătoare. Ziua în care am riscat. A fost ziua în care în carcasa-mi goală sau sufletul meu a început să se dezamorțească. În ziua aia am început să văd.

Ai stat lângă mine la fiecare pas și m-ai învățat să trăiesc așa cum un copil învață să facă primi păși. Am recăpătat tot ce pierdusem, prieteni, încredere, visare, creație și cu fiecare zi am adăugat câte ceva.

Am primit o viață în dar, doar pentru că nu m-am mai întors. Am primit o viață în dar, deoarece cineva a apărut să mi-o dăruiască.

Am trecut prin ambele situații, am murit și am revenit la viață. Și n-am trecut doar eu, ai trecut și tu și, dacă încă nu, o să o faci.

Dezvoltați-vă curajul de a vă exprima! Doar așa putem comunica oamenilor din jur ce simțim, cât și până unde acceptăm, care ne sunt limitele. Prin sufletele noastre trec alte suflete cum și noi trecem prin ale altora… Noi alegem cui dăm voie să treacă și sufletul în care noi vrem să rămânem. Eu sunt norocos… doar pentru că nu m-am întors. Da, suntnorocos!

Tu de câte ori te-ai întors și când ai să pleci?

IMG_4809Foto Zainea Alexandru

1 Comment

  • Ana

    Doar o data m-am intors pentru ca timpul nu a tinut cu mine, neavand incotro sa merg decat de unde am plecat..intr-un fel cred ca asa e destinul cand visezi si dintr-o data te trezesti, ca si cum toate momentele minunate intr-o relatie le traiesti ca intr-un vis. Mi-a placut cum ai scris despre relatie si ca ea functioneaza atunci cand unul din parteneri e rational si celalalt irational ..e adevarat. Si eu am avut sufletul intr-o lume de spuna, fiind mult mai departe de tara mea dar incercand sa simt si sa daruiesc iubire unui barbat diferit fata de mine prin nationalitate, cult, mentalitate si felul de trai. Prima data a visat el la mine si apoi eu la el, o iubire care se iubeste pe sine…niciodata n-am vrut sa plec.

Leave A Comment