Din experienta mea in ceea ce priveste coafura unei femei, cea mai importanta este coafura pentru mireasa. Daca peste alte evenimente femeile trec cu vederea atunci cand vine vorba despre detalii, nu putem spune acelasi lucru si despre coafura pe care urmeaza sa o poarte in ziua nuntii.

Am hotarat sa scriu un articol despre cum vad eu lucrurile in ceea ce priveste alegerea si exectuarea corecta, cat si procesul coafurii perfecte pentru una dintre cele mai speciale zile din viata unei femei. De-a lungul timpului am trait fel si fel de experiente,placute si mai putin placute cu mirese asa ca, eu, mi-am dezvoltat propria strategie pentru a alege corect miresele cu care urmeaza sa lucrez astfel incat rezultatul sa fie unul deosebit atat pentru ele cat si pentru mine.

Iata cativa pasi pe care propun sa ii urmezi atunci cand te pregatesti pentru ziua cea mare 🙂

Asa cum cu mult timp inainte incepi sa alegi locatia si rochia pe care urmeaza sa le porti in ziua nuntii eu consider ca la fel de important este sa cauti si persoana care urmeza sa se ocupe de parul si make up ul tau. Chiar daca nu ai ales deja rochia este foarte important sa gasesti persoana cu care vrei sa colaborezi pe partea estetica.
Legatura dintre tine si coaforul tau este foarte importanta, ai nevoie de incredere astfel incat in ziua nuntii tale sa fii relaxata. Cautat-ti omul care sa te inspire si care sa iti ofere incredere chiar daca nu ai idee ce coafura o sa porti in ziua aceea sau cum o sa arate rochia ta.

Asa ca dupa ce ai gasit persoana care vrei sa te ajute ca ziua nuntii tale sa fie perfecta contacteaz-o si stabileste o inalnire la o cafea,chiar daca nu ai stabilit rochia, locatia si alte detalii. Stabileste o legatura si lasa persoana respectiva sa te descopere, povestiti lucruri care iti plac sau nu iti plac,despre cum te simti confortabil cu parul tau,despre ce vrei sa ascunzi si despre ce vrei sa pui in evidenta. Astfel se creeaza o legatura iar de aici in momentul in care ai ales rochia, omul care se va ocupa de parul tau va stii exact ce propuneri sa iti faca in ceea ce priveste coafura.


Fereste-te de poze cu coafuri pe care le gasesti pe site-uri cu mirese, pinterest sau instagram. Daca deja ai prins incredere in haistylistul tau lasa-l sa iti propuna el viziunea lui, pozele pe care le gasesti pe internet sunt modificate, sunt facute pe par deschis la culoare astfel incat detaliile sa fie vizibile, asa ca o coafura pe care o vezi pe un par blond nu o sa aiba niciodata acelasi efect pe un par inchis la culoare. Textura parului este forte importanta daca se potriveste sau nu cu coafura. Din pacate, nu! In viata reala nu avem fotoshop sa corectam textura parului asa cum se intampla in fotografii. Un alt aspect important este faptul ca trebuie luat in calcul ca o coafura pe care o vedem intr-o fotografie exista riscul sa nu reziste toata ziua nuntii dat fiind faptul ca exista foarte multi factori care o pot influenta (ploaie,vant,soare,caldura,voal s.a.m.d)

Dupa ce ai ales rochia si persoana care o sa te coafeze, fa-i o vizita la salon sa faca cunostinta cu parul tau, lasa-l sa iti faca un coafat normal, sa descopera textura parului tau, lungimea si linia tunsorii. Dupa acest proces stabiliti daca este nevoie de vreo schimbare sau nu, daca trebuie alta tunsoare, daca trebuie tuns sau nu, sau daca trebuie sa interveniti asupra culorii. Acest proces se va intampla in timp,nu in saptamana nuntii astfel incat ziua nuntii rezultatul final sa fie cel stabilit.

Dupa ce ati trcut si acest test puteti incerca o proba. Trebuie sa luati in calcul ca tot ceea ce o sa va propuna o sa vi se para ciudat, deoarce o coafura fara make up si fara rochie este incompleta asa ca inarmati-va cu multa imaginatie astfel incat sa putetii vizualiza o imagine completa . O sa vi se para ciudat sa va vedeti in trening sau tinuta casual cu o coafura din cu totul alta zona 🙂 Atunci cand faceti proba unei coafuri tot ce faceti este sa trasati niste directii in ceea ce priveste rezultatul final asa ca nu insistati sa va pierdeti in detalii.

Dupa ce ati facut proba si ati creeat legatura cu omul care o sa se ocupe de asta nu ramane decat sa va relaxati si sa aveti certitudinea ca o sa traiti cea mai frumoasa zi din viata voastra cu o coafura care cu siguranta va completa tinuta si toata magia . O sa revin cu alti pasi pe care eu va propun sa ii parcurgeti pentru a nu intampina probleme. Increderea este cel mai important lucru pe care trebuie sa il luati in calcul, asa ca primul pas este o cafea 🙂 Ne vedem la urmatorul articol 🙂

Leave A Comment