21 ian.

Este ciudat şi greu în acelaşi timp să scriu despre mine, n-am făcut-o niciodată, dar o iau ca pe o provocare.
Aş putea să vorbesc la nesfârşit despre tot ce mă înconjoară, despre trăirile mele, despre ce simt, despre iubire, despre oamenii minunați pe care îi port în suflet. Datorită lor sunt ceea ce sunt.

Sunt un om simplu şi încerc cât de tare pot să conserv această simplitate pe care o  port cu mine din copilărie. O copilărie care mi-a deschis multe uşi, pe care le consideram atunci pe veci închise. Azi vorbesc despre mine, cel de atunci, cu multă mândrie, căci am avut parte de o familie şi un mediu în care să mă dezvolt aşa cum mulţi şi-ar dori. Ca orice copil, nu am ştiut să apreciez asta, însă azi consider perioada copilăriei o comoară pe care o păstrez cu sfințenie, ascunsă, încât nimeni să nu o poată atinge.

IMG_4991

Ca orice om, am trecut prin multe etape, mereu alături de părinţi şi prieteni. Am trecut şi peste perioade mai grele, că aceea în care a trebuit să mă hotărăsc ce vreau să devin. În ciuda a ceea ce simţeam, am urmat Facultatea de Geografie şi Turism din cadrul Universităţii din Craiova. Doar aşa puteam să intru în rândul lumii, să fac ceva cu viaţa mea. Aiurea…

M-am trezit apoi prins într-o mare de oameni agitaţi, îngrijoraţi şi plini de probleme, o mare pe care astăzi o numesc viaţă.

A fost momentul în care nu ştiam ce să fac şi încotro să merg. În momentul acela am stat şi m-am gândit la lucrurile care mă făceau fericit în copilărie. Mi-am adus aminte de cum îmi plăcea să mă joc în părul mamei mele ore în şir, de cum ea nu se plictisea niciodată şi ar fi stat aşa zile, doar să mă simtă jucându-mă. Mi-am adus aminte cum zâmbea fericită. Asta se întâmpla în jurul vârstei de 5 ani, perioada în care toată lumea mă întreba ce o să fiu atunci când o să devin mare, iar eu le răspundeam mândru: frizer.

Fără să stau pe gânduri am urmat cursuri de coafor: prima dată în România, apoi în Milano, unde am avut ocazia să muncesc o perioadă alături de oameni foarte talentaţi şi să merg în culisele celor mai mari festivaluri de modă. M-am întors apoi în România, pentru că aici este casa mea şi aici sunt toţi ai mei.

Mi-am dat seama că fiecare persoană trebuie să se regăsească în coafura pe care o poartă, mi-am dat seama că fiecare om are nevoie de altceva şi nu de tendinţele care sunt impuse pentru că „aşa se poartă”. Am început să văd în oameni nevoile lor şi am încercat să leg o prietenie cu ei. Mi-am dat seama că nu poţi crea ceva, nu poţi ajuta o persoană şi nu îi poţi da încredere în ea dacă nu îţi este în suflet, dacă nu înseamnă ceva pentru tine. Astfel am ajuns ca aproapte toţi clienţii să îmi fie prieteni.

Am realizat că părul este un factor important în starea pe care o avem, în momentul în care vedeam cum ajung clientele şi cum pleacă ele după ce îşi schimbau coafura, tunsoarea sau culoarea. Părul pentru mine este aşa cum este pentru un pictor culoarea, cum este pentru un sculptor lutul… Pentru mine părul înseamnă creaţie, libertate, exprimare şi asumare.

IMG_0801

Oamenii m-au ajutat să devin ceea ce sunt astăzi!

Din 2013 am avut ocazia să lucrez alături de oameni minunaţi care au avut încredere în mine şi mi-au dat şansa să semnez copertele unei reviste importante (revista Tabu). Îi mulţumesc lui Dan Silviu Boierescu pentru toată încrederea pe care a avut-o atunci când a pariat pe mine. Am avut şansa să cunosc fotografi minunaţi, stilişti, make-up artişti şi persoane publice cu care am legat prietenii. Spun cu mândrie că am lucrat cu artişti deosebiţi cum sunt Giulia Anghelescu, Lavinia Parva, Ioana Maria Moldovan, Alina Puşcaş, Florin Riştei, Andreea Mantea, Doinița Oancea, Nicoleta Luciu, Gina Pistol, Alina Eremia, Dorian Popa şi lista poate continua. Mă simt norocos să fac parte din industria fashion din România şi sunt recunoscător că am făcut parte din echipele din culisele festivalurilor şi prezentărilor de modă din România.

De doi ani, împreună cu prietena mea Maia Feloiu (www.amaia.ro) am dezvoltat un nou concept de promovare, The Blue Pose, eu ocupându-mă de partea de producţie vizuală (concept, păr, producţie) și publicitară, iar ea de promovarea lor în media. Este proiectul meu de suflet, iar Maia este omul care mi-a demonstrat că încă există oameni, corectitudine şi transparență.

Astăzi, acum, am înţeles şi simţit expresia: „Fă ceea ce îţi place şi nu  vei munci nici măcar o zi.”

Te aştept la o programare, vieţile noastre se pot schimba 🙂

IMG_0871

1 Comment

  • protectie

    Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the
    shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had
    to tell someone!

Leave A Comment